Többe került az iskola felújítása

Érsekújvár |

<p>Az utolsó simításokat végzik a Híd utcai alapiskola felújításán. Hőszigetelték az épületet és felújították a külső burkolatot, ám a tervezettnél többe került az önkormányzati iskola korszerűsítése.&nbsp;</p>

Sok vitát váltott ki az elmúlt években a Híd utcai alapiskola épületének jövője. Eredetileg a Cirill-Metód utcai magyar és szlovák óvodát tervezték átköltöztetni az üresen maradt épületszárnyba, ám az óvodás gyerekek szülei tiltakoztak a döntés ellen.

A város korábbi vezetése 900 ezer eurós hitelt vett fel a rekonstrukcióra, és olyan céget választott ki versenypályázat útján, amely a tervezett összegnél drágábban végezte el a munkálatokat. A legutóbbi önkormányzati ülésen a képviselők megtudták, hogy 924 640 euróba került a rekonstrukció, a hitelhez további 24 640 eurót kénytelenek elkülöníteni az idei költségvetésből. A testület tagjai megkérték Štefan Rovňaník főellenőrt, gyűjtse össze a meghirdetett versenypályázattal kapcsolatos dokumentumokat, hogy megtudják, miért éppen erre a cégre esett a város választása, és miért lett a tervezettnél drágább a rekonstrukció. A versenypályázatot a város korábbi vezetése hirdette meg 2013-ban, vagyis a jelenlegi önkormányzatnak nem maradt más lehetősége, mint hogy aláírja a szerződést a versenypályázat győztesével, vagy leállítsa a folyamatot.

Némi pénzt - mintegy húszezer eurót - sikerült megtakarítaniuk azzal, hogy az építkezési felügyeletet a városi hivatal dolgozóira bízták. A képviselők határozatot fogadtak el arról, hogy a hiányzó összeget az idei büdzséből pótolják az iskola felújítására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?