A királyi vendéglátásból kaphatnak ízelítőt a Buckingham-palota látogatói

London |

<p>A királyi vendéglátás évszázados pompájából kaphatnak ízelítőt szombattól a Buckingham-palota látogatói.</p>

Az első számú londoni királyi rezidencia minden nyáron két hónapra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, és ilyenkor mindig valamilyen tematikus kiállítást is összeállítanak a palota látogatható termeiben. Az idei kiállítás a Royal Welcome címet viseli, és a nagyközönség a címnek megfelelően betekintést nyerhet abba, hogy II. Erzsébet királynő milyen külsőségek közepette üdvözli hivatalos vendégeit. A látogatók már az első lépésektől királyi vendégnek érezhetik magukat, idén ugyanis - első ízben és a palota szerint csak most az egyszer - ugyanazon a díszes főkapun, a Grand Entrance-on lehet belépni a kiállításra, amelynél az uralkodó által meghívott miniszterelnököket, elnököket, koronás főket is fogadják. A Buckingham-palota Nagy Báltermét úgy rendezték be az idei kiállításra, mint ahogy a 89 esztendős királynő eddigi 63 évi uralkodása alatt rendezett 110 állami bankettre szokták. Az 54 méter hosszú ebédlőasztalon 170 teríték várja az érdeklődőket, a IV. György korából származó, először 1811-ben használt, mindent egybevetve négyezer darabos szerviz összes elemével. Csak vizes-, pezsgős- és borospoharakból 1104 áll a terítékek mellett; evőeszközből 1700-at, tányérból 288-at tartalmaz az ünnepi készlet. Mindemellett meg lehet tekinteni a lovaggá avatás kellékeit, köztük a nevezetes kardot, valamint a lovagi és egyéb címekhez járó kitűzőket, medálokat is. A belépők árát a felvonultatott királyi pompához szabták: a szeptember 27-éig látogatható kiállításra egy felnőtt jegy kedvezmények nélkül 20,50 fontba, egy családi belépő két felnőtt és három gyermek számára 52,80 fontba kerül. A bevételeket a brit királyi ház művészeti és ingatlanvagyonát kezelő Royal Collection Trust kapja, amely e jövedelmet teljes egészében jótékonysági célokra fordítja.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?