Hatalmas területen tombolnak az erdőtüzek Szibériában

Novoszibirszk |

<p>Hatalmas, mintegy harminchétezer hektárnyi területen tombolnak erdőtüzek&nbsp;&nbsp;Szibériában - közölte a szibériai szövetségi körzet erdészeti hivatala pénteken.</p>

A hivatal közlése szerint jelenleg 163 erdőtűz pusztít Szibéria-szerte. Az utóbbi napokban 43 tüzet sikerült eloltaniuk, amelyek 3,1 ezer hektárt perzseltek fel. A tüzek nagy része a Bajkál-tó és Mongólia között elterülő Burjátföldön és Tuvában tombol. A burjátföldi erdészeti hivatal közlése szerint a köztársaság 16 körzetében péntekre már 19 ezer hektárra terjedtek ki a lángok. A szomszédos Tuvában 10,3 ezer hektárnyi erdőterület ég. Több szibériai természetvédelmi területet és nemzeti parkot is érint a természeti katasztrófa. A burjátföldi erdészeti hatóságok szóvivője azt mondta, a tüzeket a helyiek gondatlansága, illetve a viharos időjárás okozta. Hakaszföldön, Burjátföldön, Tuvában, a Bajkálon túli területen és a Krasznojarszki határterület egyik körzetében rendkívüli állapotot rendeltek el a hatóságok. A lángok megfékezésén 3279 ember dolgozik 435 technikai eszközzel és 33 tűzoltó repülőgéppel. Burjátföldön az utóbbi mintegy négy hónapban 1132 erdőtüzet észleltek, amelyek több mint 220 hektárnyi erdőterületen végeztek pusztítást. Ez idő alatt az erdőségekben okozott kár miatt 164 bűnügyi eljárást indítottak és a tűzbiztonsági szabályok megsértése miatt pedig 227 embert vontak felelősségre a helyi hatóságok.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?