Megyei támogatást kapott a rendelőintézet

Párkány |

<p>Mégis megkapta a párkányi rendelőintézet a pénzügyi támogatást Nyitra megyétől, és törölték azt a feltételt, hogy ennek fejében a működtetési költségek egy részét a városnak kell állnia.</p>

A rendelőintézet akkor került nehéz anyagi helyzetbe, amikor több orvos úgy döntött, hogy egy magán rendelőintézetben – amelynek megnyitását megyei szinten is engedélyezték – praktizál tovább. Hugyivár Ime (MKP), a megye egészségügyi bizottságának elnöke ezért a megye áprilisi közgyűlésen azt indítványozta, hogy 39 600 euróval emeljék meg a rendelőintézet költségvetését. Helena Bohátová (Smer) javaslatára azonban a képviselők úgy döntöttek, csak akkor ítélik oda a kért összeg kétharmadát (26 400 euró), ha a város egyharmadnyi résszel (13 200 euró) hozzájárul a működés költségeihez. Ezt a feltételt a párkányi képviselők elutasították. Többen élesen bírálták a megyei döntést és nyomásgyakorlásnak, sőt zsarolásnak érezték a feltételt. A Déli Régió polgármestereinek tanácsa szerint is veszélyes és precedensértékű döntés lett volna elfogadni a feltételt.

„A megye hétfői közgyűlésén a képviselők törölték korábbi határozatukat, és úgy döntöttek, feltétel nélkül utalja át a 26 400 eurót a rendelőintézetnek. A kért támogatás fennmaradó részét – azaz 13 200 eurót – az intézetnek kell kigazdálkodnia” – tájékoztatta lapunkat Farkas Iván, az MKP megyei frakciójának vezetője.

A párkányi orvosi ügyeletet ugyan kevesebben keresik fel, mint a járási székhelyeken működőt, de a régió szempontjából fontos. Megszűnése azt jelentené, hogy a párkányiaknak és a régió lakosainak a Párkánytól ötven kilométerre fekvő Érsekújvárba, az ötvenöt kilométerre fekvő Komáromba vagy a hatvan kilométerre fekvő Lévára kellene utazniuk, ha hétvégén vagy az esti illetve éjszakai órákban orvosi ellátásra lenne szükségük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?