Három meccs 24 órán belül a rimaszombatiaknál

Rimaszombat |

<p>&nbsp;A II. ligás rimaszombati futballcsapat legutóbbi, szerdai edzőmérkőzéséből a rozsnyóiak ellen csak 30 percet játszottak le, ugyanis a nagy vihar és villámlás lezavarta a játékosokat a pályáról.</p>

Előtte azonban 24 óra leforgása alatt három felkészülési meccset is játszottak a gömöriek, múlt pénteken hazai pályán 5:0-ra kikaptak a Dolná Ždaňától, szombaton pedig a hagyományos rimakokovai tornán szerepeltek, ahol kétszer kikaptak, s így az utolsó helyen végeztek. Domik Attila csapatvezető szerint azonban az eperjesiektől és a Honvédtól elszenvedett két 3:1-es vereség sok érdekes dolgot megmutatott. „A fiúk most vannak a legnagyobb megterhelés alatt, így megfigyelhettük, ilyen szituációban hogyan reagálnak bizonyos dolgokra, képesek-e betartani a taktikai utasításokat. Arra az érdekes dologra döbbentünk rá, hogy minél fáradtabbak voltak, annál jobban játszottak” – nyilatkozta lapunknak Domik. Az eperjesi Tatran elleni meccsen a rimaszombatiak Bajza révén már az 1. percben vezetést szereztek, majd az 50. perc táján ismét Bajza került jó helyzetbe, elgurította a labdát a kapus mellett, de a kapufát találta el. „Ha ezt a helyzetet sikerül berúgnunk, szerintem már nyerünk. Az utolsó fél órára azonban a meleg, a fáradtság is megtette a magáét, az eperjesiek beszorítottak, lőttek három gólt, és simán nyertek” – mondta a csapatvezető. A harmadik helyért a Honvéddal találkozott a rimaszombati együttes. „A kispestiek 24 játékost hoztak a tornára, frissebbek voltak. Ők birtokolták többet a labdát, de helyzeteik nem voltak. Mi elég jól védekeztünk. Az első félidőben szerzett egy gólt a Honvéd, majd a szünet után Gálik egyéni hibája után egy másikat, s végül egy vinklibe tartó lövéssel egy harmadikat is. A fiúk így is küzdöttek, és Almaský szépített” – foglalta össze a rimakokovai tapasztalatokat Domik. A rozsnyóiak elleni félbeszakadt meccsen 30 perc alatt nem született gól, de a rimaszombatiak vezettek néhány szép támadást. „Itt mi nyomtunk, volt is néhány helyzetünk. A fiúk élvezik a focit, mert támadásban nincsenek annyira kötve. A tavaszi szezonban az is pontosan ki volt jelölve, hogy labdaszerzés után ki merre helyezkedjen, hová passzoljon. Most kicsit szabadabbak” – mutatott rá egy érdekes részletre a csapatvezető, hozzátéve, hogy igazán csak a bajnokikon derül ki, mennyire erős a gárda.A gömöriek új filozófiája az, hogy a helyi és környékbeli játékosokra támaszkodnak, a rimakokovai tornán játszott például Michal Purdek, aki fiatalon a rimaszombati foci egyik nagy tehetsége volt, de az utóbbi években Detván és Hriňován szerepelt. A második meccsen a losonci Erik Beník állt a rimaszombatiak kapujában. A gömöriek következő edzőmeccsükön, szombaton 10.30-kor a kálnóiakat fogadják.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?