A hétvégén pluszjáratokat indít a Balatonhoz a MÁV

Budapest |

<p>Több, a hétvégi csúcsforgalomban a Balaton felé közlekedő járatot állított forgalomba a MÁV-Start, az első mentesítő vonatok péntek délután indulnak - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.</p>

A közlemény szerint péntek délután Napfürdő néven mentesítő sebesvonat közlekedik a Balaton déli partjára, Budapest és Fonyód között. A Napfürdők a MÁV Nosztalgia Kft. élményútjaihoz használt kocsikból állnak, ugyanúgy, ahogy a vasárnap este, Tapolcáról Budapest felé induló Naplemente gyorsvonatok.    A Hétvégi Flirt és Siófoki Flirt nevű járatok viszont korszerű, légkondicionált, wifivel ellátott szerelvényekből állnak, ezek szombaton és vasárnap, a reggeli és a délelőtti órákban közlekednek a Balaton déli partjára, illetve Budapestre délután és este.    A kerékpáros utasoknak a MÁV-Start a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító, naponta indított Déli-Parti sebesvonatokat ajánlja, amelyekkel a déli part összes üdülőhelye elérhető, mert ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak.    A kétóránként Keszthelyre induló Balaton expresszvonatok kötelező helybiztosítással közlekednek, így ezeken biztosan lesz ülőhelyük a helyjegyüket időben, akár elővételben megváltó utasoknak. A naponta ötször induló sebesvonatokkal a déli part összes üdülőhelye elérhető.    Csütörtök, péntek és szombat éjszaka közlekednek a Bagolyvonatok a Budapest-Siófok-Fonyód (-Keszthely) útvonalon. Ezeken a járatokon vasútőrök és rendőrök is teljesítenek szolgálatot.    A Balaton északi partján is több új vonat áll forgalomba a hétvégére: a naponta közlekedők mellett péntek délután, szombat délelőtt és vasárnap este további Tekergők indulnak a fő irányokba. Ezek a gyorsvonatok tágas kocsikkal rendelkeznek, ezért ezeket kifejezetten csoportoknak ajánlja a vasúttársaság.     Az északi partra tartó bicikliseknek is a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító Tekergő gyorsvonatokat érdemes választaniuk - tették hozzá.    A naponta közlekedő Kék Hullám sebesvonatok - amelyek légkondicionált InterCity-kocsikból állnak - Balatonfüredig csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig mindenhol. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?