Megindult a kereskedelmi forgalom a szlovák-magyar gázvezetéken

Prága |

<p>Szerdától beindult a kereskedelmi forgalom a Szlovákiát Magyarországgal összekötő gázvezetéken - jelentette be Vagram Cugurjan, az Eustream szlovák vezetéküzemeltető cég vezetője, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett.</p>

Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tavaly tavasszal adta át szimbolikusan a vezetéket.  Az évi 4,38 milliárd köbméter földgáz továbbítására alkalmas vezeték északra és délre egyaránt képes továbbítani az energiahordozót. Magyarország a vezeték révén rákapcsolódhat a nyugat-európai gázelosztó hálózatra, Szlovákia pedig az Adriai-tengerhez kap kijutást.  Az összesen 110,7 kilométer hosszú csővezeték magyarországi szakasza 92,1 kilométer. A vezeték Vecsés és a szlovákiai Nagykürtöshöz közeli Felsőzellő között  húzódik. A vezetéket 170 millió euróból építették, Szlovákia 21 millió eurót, Magyarország 119 millió eurót fizetett, az Európai Unió pedig 30 millió euróval járult hozzá a terv megvalósításához.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?