Biztosítás terrortámadás esetére

Pozsony |

<p>Problémás országba utazik? Jól nézze meg, mi mindenre érvényes az utasbiztosítása. Néhány pénzintézet terrortámadás esetére is ajánl biztosítást. &nbsp; &nbsp;</p>

A Szlovákiában tevékenykedő biztosítók egy része nem hajlandó utasbiztosítást kötni, ha az ügyfél olyan országba kíván menni, amelybe a külügyminisztérium nem ajánlja a kiutazást. Az egyre gyakoribb terrorcselekmények miatt viszont a biztosítók bővítik ezen országok jegyzékét, így a kiutazás előtt érdemes alaposan ellenőrizni az utasbiztosítás feltételeit.  Van viszont megoldás, némely biztosító pénzintézet terrortámadás esetére is kínál biztosítást – derül ki a Fincentrum társaság felméréséből. Ennek olyankor veszi hasznát a turista, ha terrortámadás során megsérült, ugyanis nagy valószínűséggel a klasszikus utasbiztosítás nem fedezi az ilyen sérülésekkel járó kezelést.  „Az Union biztosító utasbiztosítása például minden, még a minisztérium által kockázatosnak nevezett országra is vonatkozik. Viszont fontos, hogy a turisták ne kapcsolódjanak be semmilyen helyi tüntetésbe, betartsák a rendőrség, a katonák vagy a hivatalok utasításait. Ellenkező esetben, ha bajuk esik, a biztosító nem fogja téríteni az orvosi ellátással összefüggő kiadásokat” – figyelmeztetett Peter Világi, a Fincentrum elemzője.  Az Allianz és a Kooperativa terrortámadásban elszenvedett sérülésekre is kínál biztosítást, az orvosi ellátás standard fedezetéhez képest viszont ebben a biztosításban 30–50 ezer euróval alacsonyabb a fedezet. „Nem térítik ilyen esetekben a poggyászon keletkezett kárt sem” – mondta Világi. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?