Lezuhant gépével a Titanic Oscar-díjas zeneszerzője

Los Angeles/Ventura |

<p>Repülőbalesetben életét vesztette James Horner, a Titanic című film Oscar-díjas zeneszerzője.</p>

A 61 éves hollywoodi zeneszerző, aki képzett pilóta volt, kis magángépével helyi idő szerint hétfő reggel zuhant le a kaliforniai Santa Barbarától északra. A gépen egyedül utazott. Halálhírét személyi asszisztense, Sylvia Patrycja erősítette meg hétfőn a Facebookon - írja a BBC News.     James Horner számos világhírű filmnek volt a zeneszerzője. Legnagyobb sikerét a Titanic című mozival aratta, amelyért két Oscar-díjat is nyert: egyet a filmzenéért, egyet a legjobb eredeti dalért, a Céline Dion által előadott My Heart Will Go On című slágerért. Utóbbit a dalszöveg szerzőjével, Will Jenningsszel megosztva vehette át.     Hornert további nyolc Oscar-díjra jelölték, köztük az Avatar, A rettenthetetlen, az Egy csodálatos elme és az Apollo 13 filmzenéiért. Olyan filmesekkel dolgozott együtt, mint George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Ron Howard és Oliver Stone.     James Horner halálának hírére számos korábbi alkotótársa, színészek, énekesek, fejezték ki együttérzésüket, köztük Céline Dion, Russell Crowe, Kirstie Alley és Ron Howard is, akivel hét filmen dolgozott együtt.     A szintén Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken méltatásában generációjuk egyik legjobb filmzeneszerzőjének nevezte James Hornert, Rob Lowe pedig Twitter-bejegyzésében azt írta: semmi sem volt akkora hatással mozis élményeire, mint James Horner zenei géniusza.     http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-33235271MTI    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?