Ódor Éva negyedik lett Bakuban

Baku |

<p>Nagyszerű eredményt ért el a szlovákiai Ódor Éva a bakui európai játékokon: a komáromi asztaliteniszező a negyedik helyen végzett, s ezzel ő lett a legjobb európai versenyző (a dobogón honosított ázsiai játékosok végeztek). A magyar küldöttség pénteken a sportlövő Bognár Richárd ezüstérmével gyarapította gyűjteményét.</p>

A 35 éves Ódor Éva nem szerepelt a kiemeltek között, de nagyon jól versenyzett: az első körben a svéd Linda Bergströmöt 4:2-re verte, a másodikban a portugál színekben versenyző Ju Fu ellen nyert 4:1-re, a nyolcaddöntőben a cseh Renáta Štrbíkovát győzte le 4:2-re, a negyeddöntőben pedig az ukrán Margarita Peszockát múlta felül 4:1-re.

A tegnapi elődöntőben viszont már nem bírt a holland színekben induló Li Csiével, simán, 4:0-ra kapott ki tőle 27 perc alatt, mert a játékban sérülése is korlátozta. „A jobb vállam sérült. Az orvos és a fizioterapeuta három órán keresztül próbált rendbe rakni, de nem igazán sikerült, fájdalmat éreztem. Nem is az ellenféllel, hanem saját magammal kellett megküzdenem” – nyilatkozta Ódor Éva, akinek egy rövid pillanatra az is megfordult a fejében, hogy visszalép, de végül kitartott. „Egy ilyen rangos rendezvényen nem akartam feladni” – mondta az asztaliteniszező, aki a bronzmeccsen a Törökország képviseletében játszó Melek Hu ellen lépett pályára. Végig nagyon kiegyenlített volt a játék, Ódornak az első két szettben is játszmalabdája volt, de nem tudta kihasználni. A mérkőzést végül 4:1-re Melek Hu nyerte, de Ódor Éva így is nagyszerű eredményt ért el, hiszen a négy között ő volt az egyetlen nem ázsiai származású versenyző. „Ha valaki a verseny előtt azt mondta volna, hogy negyedik leszek, azonnal aláírom” – nyilatkozta Ódor Éva, akinek ez pályafutása legnagyobb eredménye.

A magyar éremgyűjtemény tegnap egy ezüsttel gyarapodott: a sportlövő Bognár Richárd második lett dupla trapban. Bognár az alapversenyt 142 találattal a negyedik helyen zárta, az elődöntőben hibátlanul teljesített, így bekerült az aranycsatába, ahol az orosz Vitalij Fokejevvel küzdött meg. Bognár azonban nem kezdett jól a fináléban, a második, harmadik és negyedik duplájába is belehibázott egyet, a három rontást pedig a 2006-os világbajnok orosz kihasználta, s végül 29 találattal szerezte meg az aranyérmet és az olimpiai indulás jogát. A 48 éves Bognár Richárd karrierje során először állhatott fel világverseny dobogójára. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?