Biden 9 millió dollár pótlólagos humanitárius segélyt ígért Iraknak

Biden
Washington |

<p>Az Egyesült Államok 9 millió dollár pótlólagos segélyt nyújt Iraknak - jelentette be Joe Biden amerikai alelnök, amikor a Fehér Házban fogadta Szalim al-Dzsaburit, az iraki parlament elnökét.</p>

Ezzel a tétellel együtt eléri a 416 millió dollárt annak a humanitárius segélynek az értéke, amelyet az amerikai kormány az arab országnak 2014 óta nyújtott. Dzsaburi találkozott Barack Obama elnökkel is.

Az iraki törvényhozás elnöke által vezetett parlamenti küldöttséget pénteken fogadta Ashton Carter védelmi miniszter. A Pentagon közleménye szerint a felek egyetértettek abban, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban együtt kell működni a szunnita törzsekkel.

Obama elnök szerdán jelentette be, hogy újabb 450 katonát vezényel Irakba, akik a takaddumi légi bázison szunnita törzsek harcosait fogják kiképezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?