Bakui éremesélyek: Vlčekék, Varga és Lévai

<p>Ötven ország több mint 6000 sportolója harcol az érmekért a mától június 28-áig tartó I. Európai Játékokon Bakuban. Több dél-szlovákai sportoló is éremesélyesként utazhat az azeri fővárosba.</p>

A sportlövő Varga Erik címvédő világbajnokként utazik Bakuba. A sportlövészet egyike annak a 12 sportágnak, amelynek olimpiai kvalifikációjába beleszámítanak a bakui eredmények, de Vargát ez már nem érinti, mivel ő tavalyi vb-diadalával kiharcolta az olimpiai kvótát. „Nincsenek nagy elvárásaim, számomra az Eb és a vb a fontos – mondta lapunknak a diószegi traplövő. – Mindenki egy kicsit másképp veszi az európai játékokat, van, aki a vb elé helyezi, én ezt nem tenném. Lehet, hogy az Eb-vel mondjuk azonos fontossági szinten van, de a világbajnokságnál semmiképpen sem nagyobb esemény. Kicsit vegyes az egész, mert atlétikában például csak a harmadik vonal van jelen… Nekem olyan ez a rendezvény, mint valami univerziádé.” Sportlövészetben ezúttal vegyes párosok versenye is lesz, trapban Vargának és a kétszeres olimpiai ezüstérmes Zuzana Štefečekovának köszönhetően Szlovákia az egyik fő esélyes. „Volt már ilyesmi Sarlóspusztán is az Eb-n, de ott nem lőttem ebben a számban. Viszont akik lőttek, azok sem tudták, mi is ez, elég kaotikus volt. Remélem, azóta kidolgozták a pontos koncepciót – mondta Varga Erik. – Esély van, de a szerencse is nagyban fogja alakítani az eredményeket.” A kajakos Vlček Erik és Tarr György K2-ben ezer és ötszáz méteren is címvédő világbajnok, de idén a hosszabbik távon egyelőre nem ment nekik a versenyzés. Bakuban javítani szeretnének. „Ha annyit tudunk javulni Bakuig, mint a račicei Eb és a duisburgi Vk között, akkor jó eredményre számíthatunk” – nyilatkozta lapunknak még a duisburgi Világkupa után Vlček Erik. A kajakosok számára az európai játékok az idény második legfontosabb versenye, és jó szintfelmérő az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs vb előtt. A Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor, Demin Viktor összeállítású kajaknégyes számára a döntőbe jutás a cél, de ha minden összejön, a korábbi junior Európa- és világbajnok egység dobogóra is állhat. A honosított birkózó, Lévai István számára sem elérhetetlen az érem, hiszen Európa-bajnokságon többször volt már dobogós, egyszer a legfelső fokra is felállhatott. (bt) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?