Félmaraton is lesz Felsőszeliben

Felsőszeli |

<p>Holnap harmadízben rendeznek futóversenyt a mátyusföldi településen. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő erőpróba kínálatában ezúttal új versenyszám, a félmaraton is szerepel.</p>

A bővítésnek köszönhetően az érdeklődők immár három távból (3, 10, 21 km) választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. Az első versenyszámban a Nyerges lovasklub területén, a másodikban és a harmadikban már Felső- és Alsószeli között dacolnak a méterekkel, kilométerekkel a résztvevők. A félmaratonin két kört teljesítenek a futók a néhány métert leszámítva aszfaltborítású útvonalon. Az előrejelzések szerint a hétvégén strandidőre számíthatunk. Vajon felkészültek-e a szervezők a futókat tikkasztó kánikulára? „Hét helyen lesz frissítő állomás, az utat tűzoltókocsi locsolja meg, az önkéntes tűzoltók mellett egészségügyiek is beavatkozásra készen állnak. A versenyzők a célba érés után üdítőt és gulyást fogyaszthatnak, továbbá minden induló tombolajegyet és ingyen belépőt kap a felsőszeli termálfürdőbe. Nemcsak a futók, hanem a kilátogatók is jól szórakozhatnak a rendezvényen, melynek műsorát a lovasíjászok bemutatója tarkítja. Az ínyencek a helyszínen megkóstolhatják a rendezvényt színesítő halászlé- és gulyásfőzőverseny remekeit, s a tombolasorsoláson is részt vehetnek” – nyomatékosította a részleteket a főszervező Kontár Roland. Ezúttal is sokan készülnek a megmérettetésre. „Eddig nyolcvanketten jelentkeztek, de a verseny napján, legkésőbb fél órával a versenyszámok rajtja előtt is regisztrálhatnak az érdeklődők. Egyébként a három versenyszám közös rajtjára délelőtt fél tizenegykor kerül sor. A gyerekeket is futni invitáljuk, a legapróbbak versenyei 12.30-kor kezdődnek. A félmaraton abszolút győztesét a Felsőszeli TE serlegével, a 10 km-es táv legjobbját pedig a Szabó Béla-kupával jutalmazzuk. A két táv három leggyorsabb férfi és női futója pénzjutalomban (40– 20–10 euró) részesül. A korosztályok dobogós helyezettjeit serleggel díjazzuk. A rendező községek legjobb férfi és női futóját is kiértékeljük” – ecsetelte a díjazást Kontár Roland, aki egyébként klubelnökként a falu focitörténéseit irányítja. Tavaly a település legjobb férfiversenyzőjének különdíját gyűjtötte be. Vajon idén tervezi-e a duplázást? „A közelmúltban, három év szünet után, ismét futballoztam, balszerencsémre izomhúzódást szenvedtem. Már felépültem, de ezúttal csupán a legrövidebb távot tervezem teljesíteni” – avatott be terveibe az ötletgazda. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?