Tovább emelkedett a MERS-fertőzöttek száma Dél-Koreában

Szöul |

<p>Újabb huszonhárom MERS-esetet azonosítottak Dél-Koreában, és ezzel nyolcvanhétre emelkedett a Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttesben (MERS) megbetegedettek száma. A fertőzésnek már hat halottja van - jelentette hétfőn az ország egészségügyi minisztériuma.</p>

A tárca arról számolt be, hogy a friss esetek közül tizenhetet a szöuli Samsung Egészségügyi Központban regisztráltak, amelyben az első koronavírusos megbetegedést megerősítették. A távol-keleti országban összesen huszonnégy olyan kórház van, amelyben kimutatták a megbetegedést.

A MERS-betegeket kezelő kórházak listáját csak vasárnap, az első eset után közel három héttel hozták nyilvánosságra, a hatóságok ugyanis attól tartottak, hogy gondokat okozhatna az egészségügyi ellátásban, ha az emberek elkerülnék a megnevezett intézményeket.

Egészségügyi illetékesek később azt közölték, hogy a kór hétfőn újabb halálos áldozatot szedett. A beszámolók szerint a 80 éves beteg Daejeon város egyik kórházában vesztette életét, ahol korábban kapcsolatba került egy MERS-fertőzöttel.

Dél-Koreában mintegy 2300 embert helyeztek karantén alá a vírus terjedése miatt. Az országban május 20-án ütötte fel a fejét a betegség, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzés, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé fertőző. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, a kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógymód: sem gyógyszer, sem más terápia, sem pedig védőoltás.

A járvány hatására már több mint húszezer külföldi mondta le útját a kelet-ázsiai országba. A visszaadott jegyek alapján kiderült, hogy a visszakozók túlnyomó része kínai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?