Agyonlőtték az egyik burundi ellenzéki párt vezetőjét és testőrét

Bujumbura |

<p>Agyonlőtték az egyik burundi ellenzéki párt vezetőjét és testőrét szombaton a belpolitikai válság sújtotta Burundi fővárosában, Bujumburában - számolt be az AFP francia hírügynökség egyik helyszínen lévő újságírója.</p>

Zedi Feruzit, az Unió a Békéért és a Demokráciáért (UPD) nevű párt vezetőjét a Ngagara nevű negyedben fekvő házánál gyilkolták meg. Az AFP munkatársa az incidens után a politikus lakóháza előtt Feruzi és egyik testőre vérbefagyott holttestét azonosította.

A pártvezér testőrei közül egy másik súlyosan megsebesült a támadásban. Előző este Bujumburában gránátot hajítottak a belváros egyik utcájára, a támadásban hárman meghaltak, és több tucatnyian megsebesültek.

A belpolitikai válság és a több hete tartó demonstrációk április 26-án kezdődtek amiatt, hogy Pierre Nkurunziza burundi elnök bejelentette: harmadszor is indul a közelgő választáson, holott az alkotmány és az ország békéjét tíz éve szavatoló arushai megállapodás is csak két mandátum kitöltését teszi lehetővé az államfőnek. Múlt héten államcsínyt kíséreltek meg az elnök ellen, de az végül meghiúsult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?