Nem akart megsérteni senkit az Amy című film rendezője

<p>Elmondása szerint nem akart senkit szándékosan megsérteni Asif Kapadia, az Amy című film rendezője. A dokumentumfilm premierjét a cannes-i filmfesztiválon tartották szombaton.</p>

"Nem akartunk szándékosan felzaklatni senkit, csak megmutatni, mi zajlott Amy Winehouse életében. Sok volt a felfordulás, a zűrzavar és ezért alakult úgy, ahogy alakult" - mondta el újságíróknak Cannes-ban Kapadia.    A 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt 27 éves brit énekesnő apja, Mitch Winehouse elhatárolódott a filmtől és egyes sajóértesülések szerint jogi lépéseket fontolgat. A család egy korábbi közleménye szerint a dokumentumfilm azt sugallja, hogy nem sokat segítettek Amynek. Szerintük a film nem vette figyelembe mindazt a hatalmas erőfeszítést, amelyet ők az énekesnőért tettek, ezért az alkotás "elszalasztotta az Amy élete és tehetsége előtti tiszteletadás lehetőségét", egyenesen "árt azoknak és családjuknak, akik függőségtől szenvednek".     A soul díva, aki 2006-ban Back to Black című albumáért öt Grammy-díjat kapott, halála előtt évekig drog- és alkoholproblémákkal küzdött.    A film producere, James Gay-Rees túlzónak tartja Mitch Winehouse kritikáját. "Nagyon nehéz dolog ez. Amy az ő lánya és joga van ezekhez az érzésekhez, de mi alapvetően nagyon objektívek voltunk, minket úgy kértek fel a film készítésére" - hangoztatta a producer.    Kapadia elmondása szerint éveken át gyűjtötték az információkat, ezek alapján született a film és úgy érzi, kiegyensúlyozottra sikerült. A film annak a mintegy száz interjúnak az eredménye, amelyeket Amy barátaival, családtagjaival, ismerőseivel, korábbi partnereivel és olyanokkal készítettek, akikkel a zeneiparban együtt dolgozott. "A film azt mutatja be, ami ezekből a beszélgetésekből kiderül" - mondták korábban a filmesek.    Bár Winehouse apja maga is beszél lányáról a filmben, nem ért egyet a kész alkotással, amelyben az énekesnő barátai közül többen kritizálják őt, amiért nem segített eleget lányának, hogy szabaduljon drogfüggőségétől. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?