Kettős emberelőnyben kapott ki a DAC

Dunaszerdahely |

<p>A DAC 1:0-ra kikapott a zsolnaiaktól a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában. A jó tempójú meccs első félidejében a hazaiaknak volt több helyzetük, a második jatékrészben pedig kettős emberelőnybe kerültek, de ez sem volt elég a pontszerzéshez.</p>

A DAC kezdőcsapatából Turňa és Michalík eltiltás miatt hiányzott, így a védelem jobb oldalán Štepanovský kapott helyet, középen pedig Mário Tóth és Kwin szerepelt. A zsolnaiaknak nyerniük kellett, ha versenyben akartak maradni a bajnoki címért: ez támadófocit ígért, s a várakozások be is igazolódtak. Tavasszal ilyen jó meccset még nem láttunk a DAC-arénában. Szarka már a 2. percben helyzetbe került, de a kapu mellé gurított. Négy perccel később a másik oldalon Mihálik a kapufát találta el. Újabb két perc elteltével Brašeň kapott jó labdát a védelem mögé, de a kapu mellé perdített. Ennél is nagyobb helyzete volt azonban a 18. percben Štepanovskýnak, aki egyedül maradt a kapuval szemben, de az oldalhálóba lőtt. Három perccel később Sarr - Ľupták - Szarka volt a labda útja, de a csatár az ötösről az égbe lőtt! Sarr helyzetét Volešák nagy bravúrral védte, nem sokkal később Szarka pedig ballal kapásból centikkel lőtt mellé. Mindeközben a zsolnaiaknak is voltak remek akcióik, néhányszor rendesen megkeverték a DAC védelmét, de az utolsó passz hiányzott, a beadások elzúgtak a kapu előtt, vagy a hátvédek tisztáztak. Az 55. percben Letics megkapta második sárgáját, de a hazaiak nem sokáig örülhettek: Ljubicic vesztette el a labdát, a vendégek négy a kettő ellen támadtak, és Čmelík laposan a hálóba lőtt -0:1. A fiatal csatár ősszel is betalált Dunaszerdahelyen. A sárga-kékek próbáltak rákapcsolni, Szarka elől Volešák mentett. A nézők egyre többször elégedetlenkedtek Hrčka bíró ítéletei miatt. A 76. percben egy jó beívelés után Sabler centikkel fejelt a kapu fölé. A másik oldalon Mabouka elől tisztázott Polaček. A 79. percben a zsolnai kapus látványos vetődéssel védte Kristo bombáját. A 81. percben Szarka lódult meg, Vavro utolsó emberként felvágta, így őt is kiállították. Kettős emberelőnyben rohamozhatott volna a DAC, de majdnem Čmelík lőtt még egy gólt. Szarka fejese nem találta el a kaput, az ívelgetések nem jártak eredménnyel, így maradt a 0:1. A DAC-nak ez volt a második hazai veresége a szezonban, a zsolnaiak győzelmükkel továbbra is versenyben maradtak a bajnoki címért.  DAC-Žilina 0:1 (0:0) Góllövők: Čmelík (56.).Sárga lap: Ljubicic, Szarka ill. Letics.Piros lap: Letics (55., Žilina), Vavro (81., Žilina).Játékvezető: Hrčka, 2585 néző.DAC: Polaček - Štepanovský, Mário Tóth, Kwin, Szabó O. - Ljubicic (73. Kristo), Straka - Ľupták, Sarr (81. Horváth), Brašeň (67. Sabler) - Szarka.ŽILINA: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letics - Lupčo (46. Škvarka, 62. Hučko), Pečovský - Čmelík, Káčer, Mihálik (15. Piaček) - Jelic. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?