Mitrík jelölése vihart kavart a maradék SDKÚ-ban

Pozsony |

<p>Vihart kavart az agonizáló Szlovák Demokratikus és Keresztény Unióban, hogy Pavol Frešo, a párt elnöke önálló jelöltet állított az Állami Számvevőszék élére, Karol Mitrík, a Szlovák Információs Szolgálat volt igazgatója személyében.</p>

Emiatt Ľudovít Kaník, a párt parlamenti képviselője még a múlt héten lemondott pártbeli funkcióiról. Eduard Vokál, a párt eperjesi megyei elnöke a pártból valü kilépést fontolgatja. Megyei pártelnökként az elnökségnek is tagja, így lemondása az innen való távozást is jelentené. „Nem szeretném, ha összekapcsolnának Pavol Frešo politikájával. Nem értek egyet Mitrík jelölésével” – mondta.  Vokál szerint az ellenzéknek össze kellene fogni, nem pedig tovább szakadni. Az elégedetlen regionális politikus nem titkolja, régóta Frešótól eltérő nézetei vannak a párt irányultságát illetően.  Az Állami Számvevősék vezetőjének választását május 19-ére írta ki Peter Pellegrini házelnök. Az ellenzék egyik jelöltje Maroš Žilinka ügyész. Frešo azonban nem őt támogatta, hanem Mitríket jelölte. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?