Megszakítják a Váhostav átalakítását

Pozsony |

<p>A kormánynak érdeke, hogy megszakítsák a Váhostav-SK restrukturalizását.&nbsp;Erről Robert Fico miniszterelnök szombaton azután nyilatkozott, hogy a kormányhivatalban az építési vállalkozók és a hitelezők képviselőivel tárgyalt.</p>

Fico közölte, a vonatkozó törvényben változtatnának a csődbiztos kiválasztására vonatkozó szabályozáson. „Nem azonosulunk azzal, hogy a csődbiztost az a cég választja ki, amelyik szerekezetváltást kezd” – jegyezte meg. Hangsúlyozta, igyekeznek olyan változtatást elérni, hogy a károsultak csoportja lényegesen nagyobb befolyással lehessen a csődbiztos kiválasztására, mint jelenleg.

A hitelezői bizottságokban növelnék a biztosítatlan hitelezők, azaz a vállalkozók, építők, részvénytársaságok befolyását.

A jelzett változtatásokon már szombat estétől „keményen dolgozni” fognak. A hitelezők képviselőinek azt is felajánlották, hogy válasszanak ki egy jelentős könyvvizsgáló céget, amely ellenőrzi a Váhostav-SK és más cégek pénzügyi helyzetét. A kormány kész kifizetni az ilyen könyvvizsgálattal járó költségeket.

Fico megismételte, hogy véget kell vetni az olcsó sztrádaépítés és közbeszerzések politikájának. A miniszterelnök megismételte azt a véleményét, miszerint a kis cégeket a valós beszerzési árak alatti vállalási ár juttatja szerencsétlen helyzetbe.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?