Új 9/11-gyel fenyegetnek a dzsihadisták

Washington |

<p>Az Egyesült Államok felperzselését és a 2001. szeptember 11-i támadásokhoz hasonló terrorcselekmény elkövetését ígérte az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet hétfőn közzétett internetes propagandavideójában.</p>

A 11 perces, Fel fogjuk perzselni Amerikát című videóban a Szíria és Irak jelentős részét ellenőrzése alatt tartó terrorszervezet arra szólítja fel híveit, hogy kövessenek el terrorcselekményeket az Egyesült Államok területén, és azzal fenyeget, hogy az amerikaiak a világon sehol sincsenek biztonságban - számolt be a videóról a Newsweek amerikai magazin internetes oldalán.

"Amerika azt hiszi, hogy földrajzi elhelyezkedése miatt biztonságban van. Muszlim országokat száll meg, és azt gondolja, hogy a dzsihád hadserege nem fogja elérni területét. Azonban az amerikaiak ábrándja, hogy biztonságban tudhassák magukat, délibábbá vált" - hangzik el a propagandavideóban.

A videó képsorain feltűnik az IÁ több túszának - korábban már közzétett - brutális meggyilkolása, a kanadai parlament elleni októberi támadás, a januári párizsi túszejtés, illetve az IÁ által feltört nyugati honlapok is láthatóak.

A videó narrátora azt mondta, hogy "hamarosan ismét félelem fog terjedni" Amerikában. "A mudzsahedek ma sokkal erősebbek és nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek, mint korábban. Emiatt képesek arra, hogy ismét felperzseljék az Egyesült Államokat" - hangzik el a videofelvételen.

Az IÁ korábban Róma elpusztításával is fenyegetőzött, egy januári videóban pedig azt ígérte, muszlim tartománnyá teszi az Egyesült Államokat és lefejezi Barack Obama amerikai elnököt. Az Egyesült Államok nyugati és arab szövetségeseivel augusztus óta mér légicsapásokat az IÁ-ra Irak és Szíria területén. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?