Locsolás helyett napozás

Pozsony |

<p>A húsvét sem a régi, egyre kevesebben őrzik ennek az ünnepnek a hagyományait, sőt, az elmúlt években a locsolkodás mellett egyre népszerűbb a külföldi üdülés.</p>

Szabad péntek, szabad hétfő és a hétvége – egyre többen tekintenek a húsvéti ünnepekre mint ideális kirándulási időpontra. A lapunk által megszólított utazási irodák igazolták, hogy az elmúlt öt-hat évben jelentősen megugrott az érdeklődés a húsvéti üdülések iránt. „Ezt igazolja az is, hogy üdüléseink többségét erre az időszakra már sokkal korábban kiárusítottuk, sőt utólag újabb időpontokkal és helyekkel kellett kiegészíteni kínálatunkat” – nyilatkozta lapunknak Jana Zedníková, a Satur utazási iroda szóvivője.

A napsütötte országok közül a legtöbben Dubajt és Egyiptomot választották húsvéti üdülésük célállomásának, Kína és az USA iránt is nagy volt idén az érdeklődés. Nem mindenki szereti a hosszú, többórás repülőutakat, így a húsvét nyújtotta „hosszú hétvégét” sokan európai városok megismerésére használják ki. Zedníková szerint a gyermekes családok gyakran próbálnak olyan célállomást találni, ahol a kellemes szórakozást összeköthetik a városnézéssel, ezért népszerűek a párizsi, Disneyland látogatásával összekötött kirándulások vagy az Egyesült Arab Emirátusok nyújtotta élmények.

Hasonló tapasztalatai vannak a Fischer utazási irodának is, melynek szóvivője, Jan Osuch érdeklődésünkre elmondta, a legnépszerűbb, húsvétkor látogatott európai városok közé tartozik Róma, Barcelona, Lisszabon és London. „Igaz, Róma esetében mindig számolni kell azzal, hogy az ünnepnapokon drágábbak a szállodák és a repülőjegyek is. Az olasz fővárost ezért érdemesebb máskor, nem a legnagyobb keresztény ünnep idején meglátogatni” – mondta Osuch.

Aki úgy döntött, hogy nem utazik külföldre – a többség elsősorban anyagi helyzete miatt –, csak családlátogatásra autóval, annak érdemes az ünnepek alatt betartani a közúti szabályokat, s főleg nem inni. A rendőrök, mint minden húsvétkor, most is országos ellenőrző akciót tartanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?