Magyar családokat segítenek

Kassa |

<p>Bugár Béla, a Híd elnöke és Jakab Elemér, a Híd parlamenti képviselője március 14-én Kárpátalján járt, ahol a magyar családok megsegítéséről tárgyaltak.</p>

Egyre nehezebb idők járnak Ukrajnára, a lakosság nagy részét a nincstelenség fenyegeti. Az ukrajnai válság a kárpátaljai lakosokat is súlyosan érinti, számos család a megélhetés határán áll. A gazdaság stagnál, a vállalkozók és a helyi gazdák súlyos döntések előtt állnak, nincs pénz a termőföldek bevetésére. Bugár, Jakab, Szirénfalva és Abara polgármestere hat kárpátaljai polgármesterrel és a református felekezet képviselőivel találkozott, támogatásokról és a gondok orvoslásáról tárgyalt. „Nem először sietünk a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Most azért tartottunk terepszemlét, hogy megtudjuk, mivel segíthetnénk a határ menti magyarok helyzetén. Főleg kis tételű adományokkal, például vetőmaggal és tartós élelmiszerrel segítenénk. A támogatásokat a helyi polgármesterek és az egyházak segítségével tudjuk a leghatékonyabban eljuttatni a rászorulóknak” – nyilatkozta lapunknak Jakab Elemér. Jakab szerint Ukrajnában a helyzet összehasonlíthatatlan az itthonival. A rendkívül rossz gazdasági helyzet rengeteg embert érint, ám a párt csak a rászorulók egy részét tudja támogatni. „A lehetőségek korlátozottak, de 16 000 külhoni magyar életét szeretnénk megkönnyíteni. A találkozókon azt tapasztaltuk, hogy a kilátástalan helyzet ellenére egyre találékonyabbak a lakosok, ami kellemes meglepetés” – zárta Jakab Elemér. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?