Egyre többen ünneplik a nőnapot

Pozsony |

<p>A Profi Credit felmérése alapján napjainkban nőnap alkalmából ismét egyre több férfi vásárol figyelmességet a hölgyeknek.</p>

Bár a nemzetközi nőnapot a rendszerváltás előtt rendszeresen tartották, később egyre inkább kikerült a figyelem középpontjából. Most a megkérdezettek mintegy 57 százaléka vallotta azt, hogy rendszeresen megünnepli a nőnapot. 74 százalékuk 20 euró körüli összegért vásárol valamilyen figyelmességet ebből az alkalomból. Ötven eurónál többet a megkérdezettek öt százaléka költ a szívének kedves hölgyre nőnapkor. A férfiak 78 százaléka virággal és bonbonnal kedveskedik a nőknek március 8-án, viszont a felmérés szerint a kelet-szlovákiai férfiak a borovicskát és a bort is ideális ajándéknak tartják ebből az alkalomból.

Két százalékuk véli úgy, hogy a nőnap jó alkalom egy kettesben elköltött vacsorára. Néhányan parfümöt, ékszert és ruhaneműt is ajándékoznak. A nőnap megünnepléséhez a 40 és 50 év közötti férfiak ragaszkodnak a leginkább, de az idősebb korosztály is rendszeresen megtartja ezt a napot, viszont a 18 és 25 év közötti férfiaktól hiába várnak ajándékot a hölgyek a nemzetközi nőnapon, ők minden bizonnyal inkább a Bálint-napra szavaznak.

Robert Fico kormányfő évek óta ragaszkodik a nemzetközi nőnap megünnepléséhez, ez gyakorlatilag a párt rendszeres tavaszi kampányrendezvénye. A résztvevők általában nyugdíjasok, de a sportcsarnokok rendszerint megtelnek a párt szimpatizánsaival. Fico a nőnapot nem csak március 8-án ünnepli, már hetek óta járja az országot. Az idei párt-nőnapok arcai Martin Nikodým és Katka Brychtová műsorvezetők. Meglepő módon idén a CT-botrány miatt lemondott Pavol Paška, a parlament volt elnöke és utóda, Peter Pellegrini vállalták a viccmesélők szerepét. Természetesen van virágosztás és az általános szöveg a nők tiszteletéről.

Szombat délután a kormányfő a Smer alelnökeivel együtt Ólublón és Késmárkon, vasárnap délután Tőketerebesen, este pedig Kassán ünnepli a nemzetközi nőnapot. (TASR, ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?