Két magyar osztály Ipolyságon

Ipolyság |

<p>Szeptemberben huszonkilenc elsőssel kezdi a tanévet Pongrácz Lajos Alapiskola. Az elsősök száma az idei tanévhez viszonyítva emelkedett.</p>

Ezt a tanévet huszonöt elsőssel kezdték. Egy évvel korábban is huszonöt elsősük volt. A 2012/13-as tanév a beíratott gyerekek számát tekintve kiemelkedő volt: huszonkilenc elsősük volt. Az iskolának jelenleg 231 tanulója van. Vonzáskörzete nagy: Alsó- és Felsőszemerédről, Nagytúrról és Felsőtúrról, Palástról, Gyerkről, Egegről, Tompáról, Százdról, Tesmagról, Pereszlényből, Ipolyviskről, Szalatnyáról, Pásztóról, Szetéről, Ipolybalogról, Ipolyhidvégről, Ipolynagyfaluról és Szécsenkéről is vannak diákjaik. „Idén ünnepeljük névadónk, Pongrácz Lajos születésének kétszázadik évfordulóját. Ebből az alkalomból számtalan programot és versenyt szervezünk a gyerekeknek” – mondta Lészkó Katalin igazgató. Versíró és fogalmazási versenyt valamint rajzpályázatot is hirdettek. A legjobb pályaművek a Pongrácz Lajos Emlékszobában kapnak helyet. „Márciusban szeretnénk felavatni Pongrácz Lajos emléktábláját. Adománygyűjtést is hirdettünk” – nyilatkozott Lészkó Katalin. Az iskola a napokban a Pongrácz család felsőtúri sírboltjánál koszorúzással tisztelgett Pongrácz Lajos emléke előtt, akinek nevét 2002. február 15-én vették fel. Pongrácz Lajos császári és királyi kamarás, megyei alispán és költő 1815. február 15-én Felsőtúron született. 84 évesen Budapesten hunyt el. Irodalmi tevékenyégét Ipolyságon kezdte, ahol jelentős városszépítő tevékenységet folytatott.   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?