Átlagosan 50 eurót költünk a Bálint-napra

<p>Évről évre több pénzt költünk a Bálint-napra. Idén elsősorban a hétvégi üdülések, kényeztető masszázsok, rendhagyó menükóstolók és az erotikus fehérneműk hódítanak.</p>

Síelés, wellness

Az egyik legnagyobb szlovák árengedményeket kínáló online bolt felmérése alapján Szlovákiában is hódít a Bálint-nap. Egyre többen ünneplik a szerelmesek napját, és évről évre többet költenek kedvesük megajándékozására. Míg tavaly átlagosan 45, idén több mint 50 eurót fordítunk valamilyen különleges ajándékra. Idén a legtöbben síeléssel, wellnesszel és utazással egybekötött hétvégi üdüléssel lepik meg kedvesüket.

Nagy volt a kereslet a különleges masszázsok, a többfogásos menükóstolók és az exkluzív ruhadarabok iránt is. Még mindig ajándékozunk fényképeket, ékszereket és különböző márkás ruhadarabokat, és egyre többen választják az adrenalinszint-emelő extrém élményeket. Az ajándékvásárlási láz két héttel Bálint-nap előtt indult be, de a legtöbben most is az utolsó pillanatban szeretnék megvenni a kedvesüknek szánt különleges ajándékot.

Férfi-, női fehérnemű

Egy másik portál felmérése alapján a tavalyi évhez hasonlóan idén is a női és a férfifehérneműt keresik a legtöbben a szerelmesek ünnepe előtt. Egyre többen választanak illatos gyertyákat és ékszereket, bár ez utóbbi iránt két évvel ezelőtt volt óriási kereslet. Sokan ajándékoznak virágot, sőt vele együtt már vázát is rendelnek. Erre az előző években nem volt példa. Több portál tanácsadást is nyújt a bizonytalan vásárlóknak.

Bálint-napi károk

A szerelmesek a biztosítótársaságokat is komoly kihívások elé állítják. Andrea Laskovská, az Allianz Biztosító menedzsmentosztályának vezetője elmondta, egy ügyfelük azt javasolta, hogy vezessenek be kínálatukba olyan biztosítást, amely alapján akkor fizetnek kártérítést az ügyfélnek, ha párkapcsolata véget ér. Az ügyfél az életbiztosítás kiegészítéseként havi rendszerességgel befizetne egy összeget a biztosítónak, ha netán a szerelmesek szétválnak, akkor a biztosító társaság egy előre meghatározott összeget fizetne ki az ügyfélnek. Andrea Laskovská hozzátette, egyelőre nem szerepel a kínálatukban ilyen típusú biztosítás. Gyakoriak viszont a Bálint-napi balesetek. A biztosítóhoz évente több különleges Bálint-napi kárbejelentés érkezik.

Tavaly egy több mint hatvanéves házaspár úgy szerette volna megünnepelni a szerelmesek napját, ahogyan ezt fiatalkorukban tette. A romantikus vacsora után a lakóhelyükhöz közeli játszótérre mentek hintázni, mert anno így ismerkedtek meg. Mindketten leestek a hintáról, és könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Nagyszombati járásban egy diák tortával lepte meg kedvesét. Belógtak a fizikatanterembe, ahol a tortán levő gyertyától lángra kapott a tanterem függönye. A kárt az épület biztosításából térítették meg. (TASR, ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?