Leállították az akciófilmek forgatását Párizs utcáin

Párizs |

<p>Leállították az akciófilmek forgatását Párizs utcáin - a hatóságok attól tartanak, hogy a terrorista támadások után még mindig feszült helyzetben végzetes félreértésekre adhatnának okot színészek jelenetei vagy az utcai üldözések.</p>

A húsz halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadások után a rendőrökkel, katonasággal vagy biztonsági szolgálattal biztosított külső helyszíni forgatásokat csöndben betiltották a francia fővárosban.    "Az a probléma az ilyen akciójelenetekkel, hogy a rendőrnek öltözött színészek terroristák célpontjaivá válhatnak, a színészek játéka az utcai járókelőket is összezavarhatja ebben a rendkívül érzékeny időszakban" - magyarázta Sylvie Barnaud, a párizsi külső forgatásokat engedélyező rendőrségi illetékes.     Hozzátette: nem tudja meddig tart majd a tilalom, de egyelőre még nagy a feszültség Párizsban, fegyveres rendőrök és katonák állnak őrt a város egyes pontjain, köztük a zsinagógáknál, médiaközpontoknál és nagyobb bevásárlóközpontoknál.    Párizs számos híres filmes akciójelenet helyszíne volt, különösen sok üldözési jelenetet forgattak a városban. Luc Besson Lucy című futurisztikus akciómozijának egyik jelenetében a Louvre mellett zajlik az üldözés, ez az új szabályok miatt már lehetetlen lenne.    A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült A holnap határa című nagyszabású produkció sem foroghatna már a filmben megjelenő párizsi helyszíneken, de Matt Damon sem száguldhatna Mini Cooperrrel a városban, ahogy annak idején A Bourne-rejtélyben tette.    Számos már megkezdett produkció forgatását kellett megszakítani az új szabályozás miatt.     A jövő héten rendezik Párizsban a Film Set Fair elnevezésű filmes vásárt, amelynek célja éppen az, hogy produkciókat vonzzon a francia fővárosba. Tavaly több mint 1100 film kapott zöld utat helyi forgatásra. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?