Újra a Ford Fiesta Európa legközkedveltebb autója

<p>Múlt hét végén jelentette be a Ford, hogy 2014-ben 308 999 darab Fiestát értékesített Európában, ezzel a típus sorozatban harmadik éve érdemelte ki a legnépszerűbb kisautó címet a kontinensen &ndash; közölte lapunkkal Soňa Lovíšková, a Summit Motors PR-szakértője.&nbsp;</p>

A Ford kiszámolta, hogy átlagosan 104 másodpercenként adtak el a kontinensünkön egy Fiestát. 2013-hoz képest 5,3 százalékkal nőtt meg a típus iránti kereslet, ami részben a jól sikerült modellfrissítésnek, az azzal együtt bevezetett, Év Motorja díjas háromhengeres EcoBoost motoroknak és a 2013 végén bevezetett ST sportváltozatnak köszönhető. Az elmúlt három évben 908 705 darab Fiestát adtak el Európában, ha ennyi autót egymás mögé tennénk, a sor Londonból Isztambulig érne el, de ennyi autóval 673 focipályát is le lehetne fedni. „A modern formatervezés és a fejlett technológia a Fiesta állandó népszerűségének a titka” – nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Europe értékesítésért, szolgáltatásokért és marketingért felelős elnökhelyettese. A növekvő kereslet miatt februártól a Ford a napi 1550-ről 1850 darabra növeli a Fiesta gyártását kölni gyárában, emellett hat darab hétvégi műszakot is bevezetnek a tél végéig. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?