Több bűnözőnek is évek óta bottal ütik a nyomát

Pozsony |

<p>Éveken át bujkálnak az igazságszolgáltatás elől, de rendszerint csak azok a bűnözők járnak sikerrel, akiknek sok pénzük van, vagy akik külföldön is folytatják a bűnözést. A legtovább a héten letartóztatott František Matík bujkált, 12 évig.</p>

Robert Kaliňák elárulta, nem ő az egyetlen, akinek a nyomára bukkant az Interpol. „Taktikai okokból bővebb információkat nem árulhatok el, annyi viszont biztos, hogy hamarosan további, éveken át bujkáló bűnözőket sikerül majd letartóztatni” – mondta a miniszter. Köztük volt Peter Taufer, a bankautomatákat fosztogató maffia egyik vezetője, ellene is nemzetközi elfogatóparancsot adtak, ki. Az Interpol hivatalos honlapján tavaly közölték, hogy Panamában tartózkodik. A rendőrség ezt azért hozta nyilvánosságra, hogy tudtára adja a bűnözőnek, hogy nyomon vannak. Ha valakit a keresett személyek közeli emberei közül letartóztatnak, vagy nyilvánosságra hozzák, hogy pontosan tudják, melyik városban van, a tettesek rendszerint pánikba esnek, megpróbálnak más országba utazni, s ilyenkor rendszerint hibát vétenek. Ez történt Taufer esetében is. Röviddel a hollétéről szóló információk megszellőztetése után hirtelen megjelent Csehországban, ahol álarcokban több bankautomatát is kirabolt, végül letartóztatták. A rendőrség Andrej Gajdárt is keresi, aki két gyermekét elrabolta Szlovákiából, s azóta ismeretlen helyen tartózkodik velük. A legkeresettebb bűnözők közé tartozik a Sýkora-bűnbanda egykori főnöke, Robert Lališ, vagy Kádár Krisztián, akinek nevét több dunaszerdahelyi személy eltűnésével hozták összefüggésbe. Akadnak olyan bűnözők is, akikről a hatóságok pontosan tudják, hol vannak, ám mégsem tudják őket letartóztatni, mivel az adott országgal Szlovákiának nincs szerződése a bűnözők kiadatásáról. Ez a dunahidasi kettős gyilkossággal vádolt Karol Mello esete, aki feleségével és gyermekeivel Belizében él már évek óta. Tengerparti villája van, állítólag éttermet üzemeltet és dúsgazdag életvitele van. Ennek köszönhetően van pénze arra, hogy ügyvédje Belize volt főügyésze legyen, aki a jelentős honorárium fejében egyelőre sikeresen gátolja kliense kiadatását. Az Interpol adatbázisában több tucat körözött bűnöző szerepel, az, hogy Matík után ki lesz a következő, akit letartóztatnak, nehéz megmondani. „Több akción dolgozunk egyszerre, s ezek szerintem sikeresek lesznek, ám többet nem árulhatok el” – mondta Kaliňák. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?