LGBTI: a nejdeme.sk-n fejtik ki az álláspontjukat

Pozsony |

<p>Egy közös webportált hoztak létre azok a szervezetek, akik az LGBTI jogaiért harcolnak Szlovákiában, hogy mindenki elolvashassa &nbsp;és megérthesse az álláspontjukat.</p>

A nejdeme.sk-n több közéleti személyiség véleménye is olvasható arról, hogy miért nem vesz részt a február 7-én tartandó népszavazáson. Jana Jablonická Zezulová, a Mássági Kezdeményezés (Iniciatíva Inakosť) szervezet munkatársa elmondta,  hogy azzal is véleményt lehet kifejezni, hogy valaki nem megy el a népszavazásra. Úgy véli, teljesen felesleges egy olyan referendum, amelynek a végeredménye nem változtat semmit a jelenlegi állapoton. A házasság fogalmát már az alkotmányban is definiálták, és azokon a gyerekeken, akik különböző okok miatt csonkacsaládokban nőnek fel, a népszavazás eredménye semmit sem fog segíteni. Zezulová felesleges pénzkidobásnak tartja a kampányt .

„Az egész referendummal kapcsolatos kampány elképzelhetetlenül rontja a társadalom jogi felfogását Szlovákiában. Torzítja az emberi jogok értelmezését. A többség véleménye nem feltétlenül demokratikus, igaz vagy igazságos.” – mondta Petőcz Kálmán, emberjogi szakértő. A szavazáson nem vesz részt az Amnesty International Slovensko sem.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?