Hó végéig kérvényezhető a kedvezményes szemétdíj

Losonc |

<p>Felére csökkentette az önkormányzat az egészségkárosodott lakosok szemétdíját. Idén új program keretében speciális konténerek megépítésére is pályáznának.</p>

A kedvezmény bevezetéséről még tavaly, a korábbi képviselő-testület döntött. Nógrád fővárosában jelenleg 22 euró a szemétdíj. A városi hivatal gazdasági osztálya 30, a városi tanács viszont ötven százalékos csökkentést szorgalmazott az egészségkárosodott lakosok részére, mivel korábban is ilyen mértékű kedvezményt lehetett igényelni. A képviselők az ötven százalékos kedvezményt szavazták meg. A helyi érvényű rendelet értelmében ugyanilyen mértékű kedvezményt igényelhetnek azok, akinek átmeneti lakhelyük van Losoncon, azok a diákok, akik legalább 50 kilométeres távolságba járnak iskolába, valamint a szükséghelyzetben élők. Előzetes felmérések alapján a kedvezményes díj bevezetése azzal jár, hogy 10–15 ezer euróval kevesebb pénz folyik be a városkasszába. Az érintettek január végéig igényelhetik a kedvezményes szemétdíj kiszabását. Dušan Ilčík képviselő a hulladékgyűjtő szigetek állapotát kifogásolta. A város néhány pontján rendszeresen megrongálják a konténereket. Példaként Zólyomot hozta fel, ahol speciális föld alatti konténereket építettek ki a kommunális hulladék gyűjtésére. „Egyrészt esztétikus és minden ökológiai követelménynek megfelel, távol tartja a vandálokat és a guberálókat. Másrészt jóval gazdaságosabbak a hagyományos konténereknél, nagyobb a kapacitásuk, ritkábban kell kiüríteni őket” – mondta a képviselő. Alexandra Pivková elmondta, a város pályázni szeretne az ilyen típusú hulladékgyűjtők megépítésére, a tervdokumentáció elkészült csak a pályázati felhívásra várnak. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?