Franciaország északi részére szűkítették a keresést

Párizs |

<p>Franciaország északi részére szűkítették a hatóságok a hajtóvadászatot a párizsi merénylet két elkövetője után, mert egy benzinkutas felismerte őket - közölték csütörtök délben a vizsgálathoz közeli források.</p>

A két gyanúsított egy szürke Renault Clio típusú autóban egy autópályán tért be egy benzinkúthoz Villers-Cotteret település mellett, hogy üzemanyagot raboljon - értesült a FranceInfo rádióállomás és a Le Parisienne című lap.

A kút üzemeltetője - akire fegyvert fogtak - egyértelműen felismerte a Charlie Ebdo című francia szatirikus magazin szerkesztősége elleni szerdai párizsi támadás elkövetésének gyanúsítottjait. Elmondása szerint járművükben fegyverek voltak és Párizs felé hajtottak el.  

Egy másik forrás is megerősítette, hogy a két férfinál Kalasnyikov gépkarabély és rakétavető van. A rendőrségi tájékoztatása szerint az autónak hamis a rendszámtáblája.

A két terrorista testvérpár. Egyikük, Chérif Kouachi ismert dzsihádista, 32 éves. Bátyja, Said Kouachi 34 esztendős. A fiatalabb fivér jól ismert a francia terrorellenes szolgálatok számára, 2005-ben már elítélték, amiért részt vett egy Irakba dzsihadistákat küldő csoport tevékenységében. Cinkosaival együtt 2003 és 2005 között tucatnyi fiatalt buzdított arra, hogy Irakba menjen harcolni. 2005-ben maga is Irakba készült. A bíróság 2008-ban három évi – ebből másfél évi letöltendő és másfél évi felfüggesztett - börtönre ítélte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?