Maďarič: ha valaki lemond, nem kell eltörölni a Föld színéről

Pozsony |

<div>Ha valaki lemond egy tisztségről, az nem jelenti azt, hogy el kellene törölni a Föld felszínéről, ellenkezőleg, a magas politikai tisztségről való lemondás lehetőséget biztosít arra, hogy az adott politikus máshol tevékenykedjen, vagy megmérettesse magát egy másik tisztségért &ndash; mondta Marek Maďarič kulturális miniszter Pavol Paška házelnök lemondása kapcsán.</div><div>&nbsp;</div>

Paška a pöstyéni kórház túlárazott CT berendezése miatt mondott le tisztségéről. „Más lenne a helyzet, ha a Paškát lemondásra kényszerítették volna, ám ő önként mondott le. Megmaradt viszont a Smer politikai alelnökének, és a párt tagjának” – tette hozzá. Maďarič nem tudta megerősíteni azt az információt, hogy Paška ellenőrizte volna az egészségügyet. „Nem ismerek olyan szlovák kormányt, amelynek ne lett volna problémája ezzel a területtel. Itt krónikus rendszerproblémáról van szó, amelyet nagyban megjelölt Rudolf Zajac reformja, amely a jól fizető ágazatokat kiszervezte magánkézbe, a veszteségeseket pedig állami kézben hagyta, az egészségügyi ellátás biztosításának kötelességével. Ez a problémák gyökere” – vélekedett Maďarič. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?