Évadzáró Folkpódium a Révben

Komárom |

<p><span style="font-size: 12.222222328186px;">December 29-én, hétfőn tartják a népzenére, a néphagyományokra épülő Folkpódium-sorozat évadzáró eseményét a Rév &ndash; Magyar Kultúra Házában, amelynek ezúttal igen becses vendége lesz: a híres-neves Magyarpalatkai Banda.</span></p>

„A megszokott forgatókönyv szerint kezdődik a rendezvény 17 órakor, Méhes Kata tart kézműves-foglalkozásokat és a téli időszakhoz, az év fordulójához kapcsolódó népi játékokkal ismerteti meg a gyerekeket – tájékoztatta lapunkat Gágyor Zille, a Rév társtulajdonosa. – Különleges élményt ígér a Horsa István által vezetett Ördöngös Népzenetanoda növendékeinek fellépése, 35 fiatal muzsikus zenél a Rév falai között. Őket a Hárompatak zenekar moldvai táncháza követi, az esti bálban pedig a Magyarpalatkai Banda húzza a talpalávalót.” A cigányzenészek az egyik legjelentősebb erdélyi zenészközpontból, Magyarpalatkáról érkeznek, és a táncházakban igen közkedvelt zenei tájegység, a Mezőség muzsikáját hozzánk el Komáromba. A magyar, román és cigány népzenét játszó Magyarpalatkai Banda a kezdetektől fogva a táncházmozgalom egyik legismertebb és legkedveltebb adtaközlő vonószenekara. Tudásuk generációk óta száll apáról fiúra. A zenekart két hegedűs, két kontrás és egy nagybőgős alkotja. A vérpezsdítő muzsika és a jó hangulat garantált.

A Folkpódium jövőre is folytatódik a Révben. (vkm, PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?