Négy hónapot kapott a nagymegyeri vajda

Nagymegyer |

<p>A Besztercebányai Speciális Büntetőbíróság hétfőn elítélte a nagymegyeri romavajdát, mivel az szavazatok árulásába bocsátkozott.</p>

Mindössze négy hónap börtönbüntetést kapott az a romavajda, aki az EP-választások előtt megszólította az SaS egyik jelöltjét, Jana Cigánikovát, hogy szavazatokat tud biztosítani a számára, bizonyos ellenszolgáltatásért cserébe. Az 54 éves férfi azzal kereste meg a jelöltet, hogy 4-5,5 ezer szavazatot tud biztosítani neki, amennyiben 4 eurót fizetnek minden egyes voksolóért. A szavazók nem csak Nagymegyeri járásból lettek volna, hanem Dunaszerdahely, Érsekújvár, Vágsellye, Komárom, Ógyalla környékéről is. Az „ajánlatnál” jelen volt a vajda 31 éves menyasszonya is, aki feltételesen kapott négy hónap letöltendő szabadságvesztést. Az egyezség részeként a jelölt ötezer eurós előleget fizetett volna ki, amelyet át is adott nekik április 8-án. A pénzátadás után a vajdát és a menyasszonyát azonnal őrizetbe vették a rendőrök, akik már lesben álltak.

Az ügyész egy éves feltétel nélküli szabadságvesztést kért mindkét gyanúsítottnak arra utalva, hogy az ügyben érintett vajda előzőleg már tizenháromszor volt jogerősen elítélve. A szavazatvásárlást is egy előzetes ítélet próbaideje alatt követte el.  Mindkét gyanúsított bevallotta tettét, és együttműködtek a bírósággal, ezért enyhébb büntetést szabtak ki rájuk. Ennek ellenére az ügyésznő fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé kerül majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?