NBA - Kobe Bryant már harmadik az örökrangsorban

Minneapolis |

<p>Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers szupersztárja megelőzte a legendás Michael Jordant az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legjobb dobóinak listáján, és immár harmadik az örökrangsorban.</p>

A 36 éves játékos 26 ponttal vette ki a részét csapatának minneapolisi győzelméből, ezzel 32 310 pontnál tart, Jordan 32 292-vel vonult vissza. A nagy pillanat a második negyedben, egy büntetőnél következett be, a meccs ekkor rövid időre félbeszakadt, és az összes kosaras gratulált Bryantnek, aki megkapta a találkozó labdáját is. Az örökrangsorban még Kareem Abdul-Jabbar (38 387 pont) és Karl Malone (36 928) áll előtte.

A sérülésből nemrég visszatért Kevin Durant és Russell Westbrook összesen 51 ponttal járult hozzá a sorozatban hatodszor diadalmaskodó Oklahoma City sikeréhez az öt meccs óta nyeretlen Phoenix ellen. A 2012-ben nagydöntős Thunder 3/12-es győzelmi mérleggel kezdte a szezont, de már 11/13-nál tart. A Golden State hosszabbítás után gyűjtötte be sorozatban 16. győzelmét New Orleansben, főként Stephen Curry 34 pontjának köszönhetően. Az oaklandiek tíz meccs óta nem kaptak ki idegenben.

Az idén finalista Miami 75 ponttal idénybeli leggyengébb dobóteljesítményét nyújtotta a vendég Chicago ellen, és 22 triplakísérletéből csak négy hullott a gyűrűbe. A bajnok San Antonio ugyanakkor Denverben javította mutatóját 17/7-re. 

Az NBA történetének legeredményesebb dobói:

1. Kareem Abdul-Jabbar 38 387 pont
2. Karl Malone 36 928
3. Kobe Bryant 32 310
4. Michael Jordan 32 292
5. Wilt Chamberlain 31 419
    
Vasárnapi eredmények:
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 94-100
Oklahoma City Thunder-Phoenix Suns 112-88
New Orleans Pelicans-Golden State Warriors 122-128 - hosszabbítás után
Miami Heat–Chicago Bulls 75–93
Denver Nuggets-San Antonio Spurs 91-99
Washington Wizards–Utah Jazz 93–84
New York Knicks–Toronto Raptors 90–95 – hosszabbítás után

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?