963-an vesztették el a szlovák állampolgárságukat

Pozsony |

<div>A magyar egyszerűsített honosításra reagáló, már négy éve hatályban levő, Robert Fico első kormányának végnapjaiban hozott ellentörvény miatt 2010. július 17. és 2014. december 12. között 963-an vesztették el a szlovák állampolgárságukat.</div><div>&nbsp;</div>

A magyar állampolgárság azonban, amely az új szabályozást szülte, nem is fért fel a dobogóra a felvett állampolgárságok sorában. A legtöbben a német (182), az osztrák (140) és a brit (91) állampolgárság felvétele miatt vesztette el a szlovákot, a magyar (58) csak a negyedik helyen áll. A további sorrend: amerikai (27), belga (21), norvég és holland (19-19), ír (13), olasz (9), svájci (8), ausztrál (5), francia és kanadai (4-4), izlandi, kínai, olasz, svéd (2-2), ukrán, orosz, dán, új-zélandi (1-1). 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?