Radičová: a népszavazás nem a családról, hanem a házasságról fog szólni

Pozsony |

<div>A Szövetség a Családért (Aliancia za rodinu) civil szervezet által kezdeményezett népszavazás nem a családról, nem is a regisztrált partnerségről, hanem a házasságról és az oktatásról fog szólni &ndash; véli Iveta Radičová volt miniszterelnök.</div><div>&nbsp;</div>

A népszavazás ugyanis vagy a házassággal és az örökbefogadással kapcsolatban jelenleg érvényes állapotot fogja megerősíteni, vagy módosítani, ha a résztvevők többsége negatív választ ad. A harmadik kérdés az oktatásügyet érinti.  Az államfő által február 7-ére kiírt referendum három kérdésből fog állni: 1) Egyetért-e azzal, hogy házasságnak csak egy férfi és egy nő kapcsolatát lehessen nevezni?2) Egyetért-e azzal, hogy a homoszexuális kapcsolatban élő párok ne fogadhassanak örökbe gyereket?3) Egyetért-e azzal, hogy a szülők beleszólhassanak gyermekük tanulmányaiba olyan érzékeny területeken mint az eutanázia, vagy a szexuális nevelés? A volt miniszterelnök hozzátette, a nők fokozatosan egyenjogúvá válnak a férfiakkal. „A nők és a férfiak önállóan is képesek a gazdasági egzisztencia megteremtésére, az egyenjogúsítás által pedig új viszonyok keletkeznek. Elvált apák, gyerekek más-más apától, gyermeküket egyedül nevelő apák, apák házasságon kívül, külföldi apák, nevelőapák, munkanélküli apák, háztartásbeli apák, külföldi apák. És sok az egyedül élő ember is. Amit a partnerek átélnek, az nem csak az ő személyes bukásuk vagy felelősségük” – mondta A kormányfő korábban maga is szociális ügyi miniszter volt Mikuláš Dzurinda második kormányában. Véleménye szerint a 2005-ös családjogi törvény, és annak módosításai megfelelően reagálnak a kialakult helyzetre. „Mindannyian családi kapcsolatokban élünk. A felnőttek 59%-a házasságon kívül, 41 százaléka házasságban. A házasság megszűnésével nem szűnik meg a család, és a családi kapcsolatok gyakran a házassággal együtt sem keleteznek” – tette hozzá.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?