Capoeira Komáromban

Komárom |

<p>Vietnami és szlovák szülők gyermeke honosította meg és élteti Komáromban a brazil harcművészetet, a capoeirát. Tomáš Vu Thanh (sportolói nevén Latino) védencei legutóbbi sikeres Eb-szereplése után kereste meg lapunkat, hogy beszámoljon libereci szereplésükről.</p>

„Minden évben a dobogón végez valaki közülünk – húzta alá a több szlovákiai és magyarországi városban is tevékenykedő edző. – Varga Stella először indult a kontinensviadalon, és a kezdők mezőnyében lett aranyérmes. Húszéves védencem nagyon kitűnt harciasságával, rögtönzött támadó- és védőmozdulataiban is jelentkezett harci kedve.” Martin Babiak a haladók mezőnyében lett ezüstérmes a hét ország képviselőit felvonultató mezőnyben. Edzője szerint már hosszabb ideje, mintegy hat éve gyakorol, és ez a dobogós helyezése számára rendkívüli nagy siker. Bronzérmet akasztottak Mechur Veronika nyakába. „Ő a nők összevont kategóriájában szerepelt, a haladóktól a profikig mindenki indulhatott köztük. Kezdőként 2011-ben már volt kontinenselső, idén a sokkal erősebb mezőnyben lett harmadik – értékelt Vu Thanh, aki azt is elmondta, hogy a többiek, köztük ő is nem kerültek dobogóra (ő és Kurcsík Erik hatodik, Vladimír Solčáni tizenkettedik lett a hat komáromi induló közül). – Én és Solčáni a technikai fokozatok szerinti legerősebb kategóriában versenyeztünk, szerintem egyik versenyzőnk sem okozott csalódást. Mindegyik helyezésünk óriási siker. Aki nem szerzett érmet, annak kiváló tapasztalatszerzés és motiváció volt egyben, hogy még jobban felkészüljön a következő versenyekre.” A komáromi capoeira képviselői már 2006 óta szállítják az érmeket a különböző nemzetközi versenyekről, az utóbbi években pedig az Eb-n is felállhatnak a dobogóra. „Tizenkét évvel ezelőtt láttam egy filmet a capoeiráról. Megtetszett, információkat kerestem róla az interneten, meglátogattam az egyik pozsonyi klubot, és belevágtam… – pillant vissza a kezdetekre a komáromi sportághonosító. – Napjainkban városunkban a négy–tizenöt éves korosztályból ötven gyerek látogatja az edzéseket, további húsz versenyzőnk felnőtt, köztük szülőket is találunk. Tavaly Komáromban volt az Európa-bajnokság, jövőre ismét szeretnénk Eb-t rendezni.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?