Jön a karácsony, a zsebesek is készülnek

Pozsony |

<p>A karácsonyi vásárokra, a zsúfolt bevásárlóközpontokba nem csak azok látogatnak el, akik ajándékot akarnak venni szeretteiknek. Ott vannak a zsebtolvajok is.</p>

„A tolvajok különböző technikákkal dolgoznak. A tömegben kifigyelhetik, mennyi pénz van önöknél, és hova teszik a pénztárcájukat. Ezt követően már csak a megfelelő alkalomra várnak” – mondta Karina Považanová, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. A tolvajok nemcsak a pénzre „mennek”, hanem az ékszerekre, mobilokra, tabletekre, bankkártyákra is lecsapnak. Az ember vásárlás közben is áldozattá válhat, ha nem figyel a táskájára. „A táskát mindig tartsuk zárva, és szorosan, a testünk közelében. Ne rakjuk a bevásárlókocsiba, ahol egy pillanat alatt kivehetnek belőle valamit, amíg mi árut pakolunk” – figyelmeztet a szóvivő.  Telefont, pénztárcát, parkolókártyát ne tegyünk farzsebbe, kabát külső zsebébe, táska vagy hátizsák könnyen nyitható, külső részébe. „Használják ki a bankkártyás fizetés lehetőségét. A PIN kódot ne tartsák a kártya közelében. Ne vigyenek magukkal sok készpénzt, a készpénzfelvételhez használják a bevásárlóközpontokban levő bankautomatákat. Így megelőzhetik, hogy kizsebeljék önöket a tömegközlekedési eszközökön” – mondta Považanová. Csábító lehet a bevásárlóközpontok környékén, és a mélygarázsokban parkoló autó is. Ezekben soha ne hagyjanak értékeket. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?