Nemzetiségi est Kassán – tizenkettedszer

Kassa |

<p>Szombat este fél hatkor kezdődik a tizenhetedik Nemzetiségi est a Történelmi városháza nagytermében.</p>

A rendezvényt a Nemzetiségi Kisebbségi Klub és a Márai Sándor Emlékszoba szervezi. Több hazai és külföldi előadó lép fel, köztük a Buzitai Citerazenekar, a budapesti Zornica folklóregyüttes, a Ďatelina énekcsoport, a Nachtigall énekcsoport, a Zenei és Drámai Magán-konzervatórium népi zenekara és az ukrajnai Kárpátia énekkar. „Először lépünk fel ezen a rendezvényen. Megtisztelő, hogy ott lehetünk” – mondta Mohňansky Dominika, a Buzitai Citerazenekar tagja. A Kassai Vietnámiak Közössége is bemutatkozik, először lépnek fel a városban. „Biztos vagyok benne, hogy érdekes lesz a műsoruk” – mondta lapunknak Filipko József, a Kassa Nemzetiségi Kisebbségek Bizottságának leköszönő elnöke.

A rendezvényt az Emberi Jogok Világnapja alkalmából szervezik meg, melyet a szlovák kormányhivatal támogat a Nemzetiségi Kisebbség Kultúrája 2014 program keretében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?