Az AC/DC dobosa ártatlannak vallotta magát az új-zélandi bíróság előtt

Wellington |

<p>Phil Rudd, az AC/DC dobosa ártatlannak vallotta magát mind a halálos fenyegetés, mind a kábítószer-birtoklás vádpontjában, melyek több év börtönbüntetést is jelenthetnek.</p>

Az 60 éves rockzenész lakóhelye, az új-zélandi Északi-szigeten található Tauranga bírósága előtt tett vallomást kedden - közölte Rudd ügyvédje.    November 6-án tartóztatták le a dobost tengerre néző, fényűző házában kettős gyilkosságra való fejbujtás gyanújával. Óvadék ellenében akkor szabadon bocsátották, és az ügyészség ezt a vádat később bizonyítékok hiánya miatt ejtette.    A halálos fenyegetés és kábítószer-birtoklás vádjait azonban fenntartották. A következő meghallgatást február 10-re tűzték ki.    A Young-testvérek, Malcolm és Angus által 1973-ban alapított ausztrál zenekar ezen a héten adja ki Rock or Bust című új albumát. Az együttes több mint 200 millió lemezt és CD-t adott el, leghíresebb számaik közé tartozik a Highway to Hell és a Let There Be Rock.    Az együttes 2008 óta először ad ki új albumot. A demenciában szenvedő Malcolm Youngot unokaöccse, Stevie Young ritmusgitáros helyettesítette, ő kísérte az utolsó, még a zenekarban játszó alapító tag, Angus Young hosszú gitárszólóit.    Malcolm Young demenciáját először testvére észlelte hat évvel ezelőtt, Black Ice című albumuk felvételeinek idején. A mindig rendezett Malcolm feledékenységét vette észre elsőként. "Először láttam a dolgait rendezetlennek, sok mindent összekevert. Akkor kezdtem megérteni, hogy valami nem stimmel Malcolmmal. Kértem, kapcsoljon kicsit vissza, de azt mondta, dolgozni akar, amíg bírja. A felvételek végén azonban már a saját dalaira sem emlékezett" - mondta Angus Young hétfőn az ausztrál ABC-csatornán.    Az AC/DC szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy a 61 éves Malcolm Young egészségügyi problémái miatt visszavonul.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?