Beindult az ingyenes vonatozás

Pozsony |

<p><span style="font-size: 12.222222328186px;">Hétfőtől vonatozhatnak ingyen az országban a fiatalok, a diákok és a nyugdíjasok. Robert Fico kormányfő saját rendeletének a hatályba lépését a pozsonyi vasútállomáson ünnepelte meg azzal, hogy néhány diákot meghívott ebédre egy vonatszerelvény étkezőkocsijába.</span></p>

Fico szerint az, hogy november elejétől több mint kétszázezer ember igényelt ingyen vonatozásra feljogosító igazolványt a Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK), csak azt igazolja, hogy jó döntés volt a díjmentes vonatozás bevezetése.

A ZSSK tájékoztatása szerint hétfőn délelőtt tíz óráig több mint húszezer ingyenjegyet adtak ki a vasútállomásokon. A Kassáról Pozsonyba, illetve ellenirányba közlekedő gyorsvonatokat a nagy érdeklődés miatt 9 vagon helyett 14 vagonnal indították útnak - a pótvagonok többségét a cseh állami vasúttól kérték kölcsön.

Lapzártánkig nem volt fennakadás vagy tolongás a vonatokon, bár a pozsonyi főpályaudvaron a megszokottnál hosszabb sorok álltak a pénztárak előtt. A jegyeladást az ingyen vonatozás lassította, sok ember nem érti, hogyan működik a rendszer, ezért nekik el kellett magyarázni, miképp utazhatnak ingyen.
Fico egyébként arra a kérdésre, hogy nem fél-e a túlzsúfolt szerelvényektől hétfőn azt válaszolta, hogy „aki halat akar fogni, ne féljen a víztől“.

Ján Počiatek közlekedésügyi miniszter ugyan beismerte, hogy ünnepnapok előtt vagy után, amikor a megszokottnál jóval több ember utazik, zsúfolt vonatokra is lesz majd példa, de meggyőződése, hogy nem ez lesz a jellemző. „A vonattal utazók körülbelül negyede jogosult az ingyen vonatozásra, becsléseink szerint az utasok száma körülbelül tíz százalékkal fog megemelkedni“ -mondta Počiatek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?