Csecsemőhalál Komáromban

Komárom |

<p>Az Egészségbiztosítási Felügyelet feladata lesz kivizsgálni, kit terhel a felelősség egy két hónapos csecsemő haláláért. A több veleszületett rendellenességgel terhelt kisbaba a komáromi kórházban hunyt el, miután órákon keresztül nem érkezett meg a speciális mentő, amely egy pozsonyi, csecsemők gyógyítására szakosodott kórházba szállította volna.</p>

Az eset még október 13-án történt. Az ógyallai kislányt október elsejétől kezelték a kórházban, október 13-án viszont állapota válságosra fordult, ezért a kórház a pozsonyi intézménnyel egyeztetve kérte átszállítását. „17 óra 37 perckor kértük a kerületi operatív központot, hogy küldjenek mentőt, de átszállítása többszöri sürgetésünk ellenére nem történt meg – mondta lapunknak Marta Csergeová, a kórház szóvivője. – A kislány 20.35-kor elhunyt.”

A közbeeső idő alatt, 18.33-kor érkezett ugyan egy mentőkocsi a csecsemőért, de ez a kocsi nem volt felszerelve olyan lélegeztető készülékkel, amelyre a légzési problémákkal küzdő csecsemő szállításához mindenképpen szükség lett volna. A Joj értesülése szerint pozsonyi és besztercebányai mentők rendelkeznek ilyen speciális mentőkocsival, ám azoknak az adott időben máshol volt kiszállásuk. Mentőhelikopter bevetését pedig a rossz idő akadályozta. Boris Chmel, az operatív központ szóvivője pedig úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen beteget a kórháznak kell felkészítenie a szállításra. Ezzel szemben Marta Csergeová állítja, a kórház részéről minden tőlük telhetőt megtettek.

A komáromi ügyet az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal vizsgálja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?