Nem vizsgálja a rendőrség a Matovič-felvételt

Pozsony |

<p>Pontot tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség a Radoslav Procházka és Igor Matovič közötti cicaharc végére: nem vizsgálják tovább az ügyet. A hírt elsőként az aktualne.sk hírportál közölte.</p>

Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek párt elnöke, Igor Matovič azzal vádolta meg Radoslav Procházkát, a nemrégiben megalakult Sieť párt elnökét, hogy számla nélkül akart a hirdetési újságjában hirdetni az elnökválasztási kampány során. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány az aktuálne.sk-t úgy tájékoztatta: „A nyomozó az ügyész utasításának megfelelően kiegészítette a vizsgálatot, majd október 20-án úgy döntött, az ügyben nem indul büntetőeljárás, mivel nem teljesültek az ehhez szükséges feltételek, így nincs ok az eljárás megindítására.” Az erről szóló végzést elküldték a Legfőbb Ügyészségre, itt fognak dönteni a további lépésekről. „A végzést október 22-én kézbesítették. Az illetékes ügyész áttanulmányozza azt, és a nyomozati aktákat, és ezek függvényében fog dönteni” – mondta Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője.  A „hirdetési” botrányt Igor Matovič robbantotta ki idén júliusban, azt állítva, hangfelvétellel rendelkezik arról, hogy Radoslav Provházka korrumpálni akarja őt, és számla nélkül akar hirdetni. A felvétel később „kiszivárgott”. Az ügyben a rendőrség eljárást indított, melyet az ügyészség eljárási hibákra hivatkozva leállított, és újat kezdeményezett. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?