A váróterem zárva van, az utasok a peronon állnak

Nyitra |

<p>Október elején kellett volna átadni a vasútállomáson a felújított várótermeket és a férfivécéket. A pályázat nyertese azonban el sem kezdte a munkát, állítólag nem olvasta el a szerződést.</p>

Az 1880-as években épült és a város műemlékvédelmi övezetébe tartozó állomásépületet el akarta adni a vasúttársaság, de nem akadt érdeklődő, a tulajdonos csak a legszükségesebb felújításra szorítkozik. Ez a váróteremben a padlóburkolat cseréjét, a világítás felújítását, az akadálymentesítést és új tájékoztató táblák kihelyezését jelenti. Nyáron meg is hirdették a pályázatot, amelyet a garamkovácsi (Kozárovce) HP plus Kft. nyert meg – ennek a cégnek kellett volna 5940 euró értékben felújítani a várótermet és a férfivécéket. A szerződés szerint szeptember végén került volna sor az átadásra, de addig a munka sem kezdődött el. A HP Plus Kft. ügyvezető igazgatója, Peter Havran a sajtónak azt nyilatkozta, mindez csak félreértés, azt hitték, év végéig van idejük a munka befejezésére, mert eredetileg erről tárgyaltak. Most újabb tárgyalásokat kezdtek a munka elkezdéséről, de az sem kizárt, hogy a vasúttársaság új pályázatot ír ki. Közben az állomásépület váróterme már egy hónapja zárva van, az eredeti kőburkolatot felszedték és a százéves fapadokat is elvitték a várócsarnokból. Helyettük öt férőhelyes padokat rendeltek, de utóbbiakat rögtön reklamálni is kellett, mert az egyes ülőkék között nem volt támla. Ez a megrendelő szerint azért nem megfelelő, mert a kartámla nélküli padokon a hajléktalanok alszanak. A toaletteket a hetvenes évek óta nem újították fel, de most is csak a férfirészlegre jut pénz, a női állítólag nincs annyira rossz állapotban. A vasúttársaság saját költségén október végig kicseréli a váróterem és az előcsarnok világítását is, valamint ötven bicikliállványt állít fel az épület előtt. A felújítás költsége 25 ezer euró, az egészet a közlekedésügyi minisztérium állja.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?