Fesztiválok versenye

<p>A trencséni Pohoda fesztivál a hazai könnyűzenei rendezvények közül egyedüliként került fel a legjobb közepes méretű fesztiválok harmincas listájára az UK Festival Awards szavazásán. Magyarországról öt fesztivál verseng.</p>

A szervezők, producerek és szakújságírók mellett a második körben a közönség is voksolhat a Nagy-Britanniában, illetve azon kívül rendezett fesztiválokra, több alkategóriában. A Pohoda az átlag 15 ezer látogatót befogadó fesztiválok mezőnyében került fel a harmincas listára. Michal Kačšák fő szervező már ezt is komoly eredménynek tartja, annak ellenére, hogy nem először aratott sikert a European Festival Awardson a trencséni rendezvény. Három egymást követő évben is átment az első rostán, sőt 2011-ben az első ötben végzett. Abban az évben egyébként a kontinens huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a budapesti Sziget kapta az European Festival Awards fődíját, vagyis az előző év legjobb nagyfeszitválja lett. Az előzsűrizés során a zenei kínálat mellett a kulturális sokszínűségre, a különböző kisebbségek kultúrájának bemutatására, a civil törekvések népszerűsítésére, valamint a szolgáltatások változatosságára is nagy hangsúlyt fektetnek az ítészek. A magyar fesztiválok közül az European Festival Awards díjért ismét indul a Sziget (legjobb nagy fesztivál, legjobb line-up), a Volt (legjobb közepes méretű fesztivál), a Balaton Sound (legjobb közepes méretű fesztivál) és a B.my.Lake (legjobb kis fesztivál) is. A Sziget Kft. rendezvényein kívül van még egy magyar indulója a a szavazásnak, a Megyer Camp, amely 10 ezer fős napi kapacitás alatti rendezvény, és a kis fesztiválok kategóriában versenyez. A közönség október 27-én kapcsolódhat be az idei szavazásba a surveymonkey.com honlapon. A TOP tízes listát november 10-én hozzák nyilvánosságra, a végeredményt pedig immár hagyományosan január 14-én hirdetik ki a hollandiai Groningenben megrendezendő Eurosonic fesztivál és zenei szakvásár ideje alatt, amely a nemzetközi fesztiválszakma egyik legfontosabb rendezvénye. Az itt elért helyezés remek reklám a fesztiváloknak, mivel a következő évben általában megnő az érdeklődés irántuk.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?