Nem nyílt meg a provokatív Barbie-kiállítás

Buenos Aires |

<p>Feldühödött hívők tiltakozásai és fenyegetései miatt mégsem nyílt meg Buenos Airesben az a provokatív kiállítás, amely vallási alakok, köztük Szűz Mária és Jézus &quot;bőrébe bújtatta&quot; Barbie-t és barátját, Kent.</p>

Emiliano Paolini és Marianela Perelli Barbie: The Plastic Religion (Barbie: a műanyag vallás) című tárlata szombaton nyílt volna meg a POPA galériában. Az alkotópáros azonban úgy döntött, mégsem nyitják meg a pop-szürrealista tárlatot, hogy elkerüljék a közfelháborodást.

A kiállításon, amelyre 33 darabos kollekciót készítettek a művészek, Barbie-t többek között a Guadalupei Szűzanya, Mexikó védőszentje, Jeanne d’Arc, az orléans-i szűz és Káli indiai istennő "jelmezében" láthatta volna a közönség. Barátja, Ken pedig a keresztre feszített Jézusként, Szent Sebestyénként és Buddhaként is megjelent volna a tárlaton.

"A világ legkülönbözőbb részeiről kaptunk fenyegetéseket" - mondta Emiliano Paolini, hozzátéve: az emberek teljesen félreértelmezték munkájukat. Mint mondta, alkotótársával azért választották a népszerű babát a projekthez, mert "a Szűzanyát a vallás mindig a legszebb nők vonásaival ábrázolta, és ma Barbie a legszebb nő". A kor szépségideálja gyakran nyomon követhető a Szűz Mária-ábrázolásokban, Michelangelo idejében például erőteljesebb, a középkorban stilizáltabb alakként ábrázolták - mutatott rá a művész.

Hozzátette, hogy értetlenül állnak az emberek reakciója előtt. Ők maguk is vallásosak, neki például a Dios (Isten) szó rá van tetoválva a kezére, művésztársa pedig a Guadalupei Szűzanyát ábrázoló medált hord. "A házi szentélyünkben, a konyhában több szent van, mint a Vatikánban" - jegyezte meg Emiliano Paolini.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?