Csütörtökön kezdődik a Simon-Júda vásár

Párkány |

<p>Csütörtökön kezdődik a négynapos Simon-Júda vásár Párkányban. A vásár idén kulturális porgrammal bővül. Szerdától a városban forgalomkorlátozással kell számolni.</p>

Október 9. és 12. között Párkányban 468. alkalommal rendezik meg a Simon-Júda napi vásárt. A vásár ideje alatt a városközpontot lezárják, a legtöbb autóbusz is terelő útvonalon közlekedik. A távolsági autóbuszok menetrendje és útvonala nem változik, de a helyi, a helyközi és a nemzetközi buszjáratoknál változásokkal kell számolni. A városközpontot holnap éjfélkor zárják le.  A korlátozást hétfőn (október 13.) 24 órakor oldják fel. „Az Esztergom felé közlekedő nemzetközi autóbuszjáratok az érvényes menetrend szerint ideiglenesen a Vasútállomás–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Poliklinika–Jesenský utca–Autóbusz-megálló–Mária Valéria híd útvonalon közlekednek. A helyi járatok ideiglenes menetrend szerint közlekednek: nem állnak meg az Autósiskola, a Vadas, a Fő utcai posta, az Öreg lakótelep és a Kotva megállónál. A 2-es járat és a helyközi autóbuszok számára ideiglenes megállót iktatunk be a DP Marketnél” – tájékoztatta lapunkat Csepregi Zoltán, az Arriva autóbusz-közlekedési vállalat párkányi irodájának vezetője. A lezárás idején a Nána, Kéménd, Zselíz, Léva irányába közlekedő buszok nem állnak meg a Kaszárnya, a Nánai út és a Fő utcai posta megállónál. A Muzsla és Komárom valamint Köbölkút, Érsekújvár és Nyitra irányába induló, illetve Kéménd és Zselíz valamint Garamkövesd és Ipolyság irányából érkező helyközi autóbuszok az Autóbusz-megálló–Öreg lakótelep, DP Market (ideiglenes megálló)–Körzeti hivatal–Papírgyár–Vasútállomás útvonalon közlekednek. A Muzsla és Komárom valamint Köbölkút, Érsekújvár és Nyitra irányából érkező, illetve Kéménd, Zselíz és Léva valamint Garamkövesd és Ipolyság irányába induló helyközi autóbuszok a Vasútállomás–Papírgyár–Körzeti Hivatal–Öreg lakótelep, Billa–Autóbusz-megálló útvonalon közlekednek az érvényes menetrend szerint. Részletes és bővebb információk ezzel kapcsolatban a város honlapján és az autóbusz-közlekedési vállalat irodájában kaphatók. Az elmúlt évekkel ellentétben idén kulturális programmal bővül a vásár kínálata. Szombaton (október 11.) 15 órától folklórműsor, 17 órakor a Jóvilágvan zenekar, 18.30-tól a Trapéz együttes szórakoztatja a közönséget. A kézműveseket idén is a sétálóutcán, a lacipecsenyéseket az Aquario bevásárlóközpontnál, az árusokat a vasútállomás irányában a Fő utca és a Comenius utca mentén, a körhintásokat a Vadas parkolójában kell keresni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?