Börtön járna a támadó háziállat tulajdonosának

Pozsony |

<p>Börtönbe kerülhetne annak az állatnak a&nbsp;gazdája, amelyik megharapott vagy megsebesített egy embert, vagy egy másik állatot.</p>

Csicsai Gábor és Lucia Žitňanská, a Híd képviselői egy törvénymódosítási javaslattal érnék el, hogy a provokáció, vagy indok nélküli balesetet, sérülést okozó állatok tetteiért a gazdáikat is felelősségre lehessen vonni. A javaslat szerint, amennyiben egy ember sérül meg a támadásban, úgy egy év, míg több sértett esetében egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is ki lehessen róni. Súlyos sérülés, védett személy megtámadása, vagy halál esetén is akár öt évre rács mögé küldenék a vétkes állattartót.

Amennyiben egy kutya másik háziállatot támadna meg, úgy hat hónap lenne a maximális szabadságvesztéssel járó büntetés. A két politikus rámutatott arra, hogy a jelenlegi szabályozás szerint nem számít bűntettnek, ha valaki rászabadítja a kutyáját egy másikra. Úgy vélik, hogy ez a tett is büntethető, mert akár fegyveres támadásnak is lehetne minősíteni. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?