Vettel az idény végén távozik a Red Bulltól

Tokió |

<p><span style="font-size: 12.222222328186px;">A címvédő, négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel az idény végén elhagyja a Red Bull istállót, és a hírek szerint a Ferrarinál folytatja pályafutását - vált ismertté a Forma-1-es Japán Nagydíj szombati időmérő edzése előtt.</span></p>

A Red Bull megerősítette a pilóta távozását. "Szeretnénk megköszönni azt a hihetetlen teljesítményt, amelyet az Infiniti Red Bull Racingnél az elmúlt hat évben nyújtott" - írta a csapat. Vettel ugyancsak köszönetet mondott a csapatnak, amelyet családként emlegetett közleményében.

A német versenyzőnek 2015 márciusáig szóló szerződése volt a Red Bull-lal, az utóbbi hetekben azonban már arról szóló hírek kerültek napvilágra, hogy elhagyja az istállót. A jövőjével, valamint az azzal kapcsolatos kérdésekre, hogy valóban a Ferrarihoz tart-e, még csütörtökön is kitérő választ adott. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Vettel pénteken tájékoztatta őt döntéséről. 

A világbajnok pilóta helyét Danil Kvjat orosz versenyző foglalja majd el a Toro Rossótól, így ő lesz az ausztrál Daniel Ricciardo csapattársa. Vettel 2009-ben szintén a Toro Rossótól érkezett a Red Bullhoz, amelynek színeiben eddigi 39 Grand Prix-győzelme közül 38-at szerzett, idén azonban még nem diadalmaskodott.

A Ferraritól minden bizonnyal a McLarenhez igazol az ugyancsak világbajnok Fernando Alonso. A nagy múltú olasz istállónak égető szüksége van a sikerre, ugyanis legutóbb hét éve, 2007-ben szerzett világbajnoki címet a finn Kimi Räikkönen révén. A finn és a német pilóta amúgy kiválóan megérti egymást.

Hírügynökségek szuzukai hangulatjelentései megjegyzik, hogy Vettel átigazolásának híre óriási visszhangot keltett, és azóta nem volt példa hasonló szenzációra, hogy Michael Schumacher 1996-ban évek közepén a Benettontól a Ferrarihoz igazolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?